уторак, 22. новембар 2011.

Počela obnova omladinskog naselja na VlasiniTuristička organizacija Grada Leskovca, posle vraćanja Omladinskog naselja kraj Vlasinskog jezera, počela je izradu projekta za njegovu potpunu obnovu.
Do početka naredne turističke sezone trebalo bi da bude obnovljeno devet objekata Omladinskog naselja, nedaleko od samog Vlasinskog jezera, a juna bi primilo prve goste.
- Nadam se da ćemo uspešno završiti projekat obnove i naredne godine, a očekujemo da će biti oko 200 ležajeva uglavnom u dvokretetnim sobama, a biće i soba za školski turizam, odnosno trokrevetnih i četvorokrevetnih soba – kaže Žikica Nestorović, direktor Turističke organizacije u Leskovcu.
U TOL-u se nadaju da će svi radovi biti završeni do maja 2012. godine, a prvi turisti bi mogli Omladinsko naselje da koriste od mesec dana kasnije, odnosno početkom glavne turističke sezone.
Omladinskonaselje na Vlasini vraćeno je Gradu Leskovcu posle maratonskog sudskog spora koji je vođen sa opštinom Surdulica, na čijoj se teritoriji nalaze objekti, ali je utvrđeno da pripadaju Gradu Leskovcu, koji ih je na korićenje nedavno ustupio Turističkoj organizaciji.
0 коментара:

Постави коментар