субота, 19. новембар 2011.

Bonta Italiane otvara fabriku u Leskovcu


U Leskovcu će u ponedeljak, 21. novembra, biti otvoren pogon za toplu preradu voća i povrća "Bonta Italiane", italijanskog investitora Maura Kapre.
Ova firma se bavi proizvodnjom preliva od borovnice, višnje, maline, kupine, ribizle, jagode i mešanog voća a pravi i proizvode od pečuraka. U pogonu u Leskovcu vršiće i preradu sušenog paradajza, a proizvodiće paprike punjene sirom, giricama i tunjevinom i još 16 različitih proizvoda.
Očekuje se da naredne godine proizvodni asortiman bude udvostručen, a "Bonta Italiane" poseduje 500 različitih receptura koje će primenjivati u zavisnosti od zahteva tržišta. Sva proizvodnja, iz pogona ukupne površine 1000 metara kvadratnih, biće plasirana isključivo u izvoz, poznatim kupcima u Italiji i u zemljama zapadne Evrope.
S obzirom na to da investitor računa na sirovinsku bazu iz Leskovačke kotline i juga Srbije planira se i proširenje proizvodnog prostora za 2.500 metara kvadratnih. Osim što će otvoriti desetak stalnih radnih mesta, "Bonta Italiane" će u sezoni angažovati još nekoliko desetina radnika i okupiti nekoliko stotina kooperanata, proizvođača voća i povrća sa juga Srbije.

0 коментара:

Постави коментар