петак, 18. новембар 2011.

Nesporazumi zbog bioskopske dvorane

NAJNOVIJA VEST

Leskovac, sindikat

Sala Doma sindikata u Leskovcu neće biti pretvorena u novi Kineski tržni centar jer o tome nisu vođeni pregovori, kaže Ivan Jovanović, predsednik VSS Jablaničkog okruga.
- Bilo je dosta ljudi koji su se poslednjih godina interesovali za poslovni prostor u zgradi sindikata, ali nismo sklapali nikakve predugovore sa Kinezima oko sale bioskopa – precizira Jovanović.
Direktori kulturnih institucija u Leskovcu, na zajedničkoj konferenciji za novinare, negodovali su povodom, kako je rečeno, namere Veća samostalnih sindikta da izda u zakup kineskim ili nekim drugim trgovcima salu bioskopa koja ima oko 750 sedišta.
Direktori leskovačkih kulturnih institucija smatraju da "bioskopska sala treba da zadovolji potrebe kulture i svaka njena druga namena prirodno je što izaziva negodovanje".
- Direktor Narodnog pozorišta u Leskovcu Zoran Rakić smatra da prostor bioskopske sale Doma sindikata, u jednoj vrsti partnerstva, treba da se pretvori u gradsku dvoranu. Grad bi uložio sredstva preko namenskih fondova, a sindikat bi i dalje ostao vlasnik celog objekata – pojašnjava Rakić.
Ivan Jovanović, predsednik VSS, povodom ocene koje su se čule na konferenciji za novinare direktora četiri institucije kulture, izjavio je TV Klisura, da ne može da shvati da neko uzima sebi za pravo da raspolaže tuđom imovinom, jer je Savez samostalnih indikata vlasnik zgrade i bioskopske sale.
- Ne razumem odakle taj pritisak direktora Narodnog pozorišta koji bi, pre svega, trebalo da vodi računa  o zaradama zaposlenih koje, u instituciji na čijem je čelu, kasne četiri meseca -  zaključuje Ivan Jovanović.


Zgrada Doma sindikata u Leskovcu

RANIJE OBJAVLJENA VEST 

Kineski trgovci preuzimaju Dom Sindikata
U Leskovcu će uskoro biti otvoren četvrti Kineski tržni centar, u Domu sindikata, koji je vlasništvo Samostalnog sindikata Jablaničkog okruga.
Razgovori o tome uveliko se privode kraju, a kako ističe Jovica Nedeljković, sekretar Veća samostalnih sindikata, uskoro bi moglo i da dođe do potpisivanja ugovora.
Deo zgrade Doma sindikata, koja se nalazi u centru Leskovca, izdat je u zakup brojnim privatnim firmama,  jer ova sindikalna organizacija nema dovoljno para.
Bioskop Doma sindikata, koji se odavno ne koristi za priikazivanje filmova, ima više od 700 sedišta, a kompletna zgrada prostire se na oko četiri hiljade kvadratnih metara.

0 коментара:

Постави коментар