среда, 23. новембар 2011.

Otvorena fabrika “Bonta Italiane”

U Leskovcu je otvorena fabrika za toplu preradu voća i povrća “Bonta Italiane“ u kojoj će, u prvoj fazi razvoja, do posla doći 50 radnika.
Mauro Kapri, vlasnik kompanije “Bona Italijane“, izrazio je zahvalnost opštinskom rukovodstvu i gradonačelniku Slobodanu Kociću bez čije pomoći, kako je rekao, ne bi uspešno sproveo ovaj program.

Gradonačelnik Kocić, otvarajući fabriku, rekao je da je ova naizgled nevelika investicija velika iz nekoliko razloga. Najpre Mauro Kapri i njegova firma jeste prvi inesticija iz Italije u ovom kraju i drugi razlog je što će u početku stalno zaposlenje naći najmanje 50 sugrađana, a u vreme sezone mnovo više, a ono što je posebno značajno je da će sirovinsku bazu činiti proizvodi iz leskovačke kotline i šire.
- Ovaj projekat se savršeno uklapa u našu strategiju savremene poljoprivredne proizvodnje i razvoja “Zelene zone“ – naglasio je Kocić.
Pogon italijanske kompanije u Leskovcu baviće se proizvodnjom preliva od borovnice, višnje, maline, kupine, ribizle, jagode i mešanog voća kao i proizvoda od pečuraka, a vršiće i preradu sušenog paradajza, proizvodiće paprike punjene sirom, giricama i tunjevinom i još 16 različitih proizvoda.
Naredne godine proizvodni asortiman biće udvostručen, a "Bonta Italiane" poseduje 500 različitih receptura koje će primenjivati u zavisnosti od zahteva tržišta.
Sva proizvodnja iz pogona ukupne površine 1.000 metara kvadratnih, biće plasirana isključivo u izvoz, poznatim kupcima u Italiji i u zemljama zapadne Evrope.
S obzirom na to da investitor računa na sirovinsku bazu iz Leskovačke kotline i juga Srbije planira se i proširenje proizvodnog prostora za 2.500 metara kvadratnih. 

0 коментара:

Постави коментар