среда, 20. јун 2012.

Otvoren hotel na Pašinoj česmi

U Leskovcu je pre nekoliko dana otvoren hotelski kompleks na izletištu Pašina česma, desetak kilometara udaljenom od grada. Uz vatromet I mnogobrojne zvanice iz javnog, društvenog I političkog života prigodnom svečanošću obneležen je završetak prve faze izgradnje dugonajavljivanog modernog kompleksa.



Samo u hotel koji je nedavno otvoren uloženo je 200 miliona dinara. Procene izvođača su da će čitav kompleks sa sportskim terenima, ergelom konja, bazenima I veštačkim jezerom, biti gotov za tri do pet godina.
Gradnju ovog kompleksa, započetog pre dve godine, finansirali su poslovni ljudi iz Ujedinjenih Emirata i Omana i to je prva investicija u Srbiji iz Arapskog zaliva.


Hotel raspolaže sa 180 ležajeva, kongresnom salom, teretanom, spa centrom i drugim sadržajima.
“Hotel je u ovom trenutku spreman za goste bilo koje vrste. Što se sportista tiče spremni smo trenutno samo za fudbalere I fudbalske kluibove. Fudbalski tereni su gotovi I trava je spremna I čeka njihove pripreme. Najkasnije za nekoliko nedelja spremamo da otvorimo šest košarkaških I teniskih terena, pa će moći da nam dođu I teniseri, košarkaši, rukometaši I ostali” rekao nam je Aleksandar Čogurić, vlasnik firme “Energosistem Čogurić” koja je u ovaj komnpleks zajedno ulagao sa partnerima iz Emirata . Interesantno je to da ni jednog Aparpina na otvaranju hotela nije bilo, a zvanice je sa svojom suprugom I ćerkom dočekivao sam Čogurić.
U drugoj fazi predviđena je izgradnja još jednog hotela sa 5 zvezdica za klijente sa dubljim đžepom, zatim, bazen olimpijskih razmera, sportska hala, više mini sportskih terena, još jedan fudbalski stadion, etno kutak, zoološki vrt, ergela i drugi zabavni sadržaji.
Sportsko rekreativni kompleks gradi se s ciljem da u njemu treniraju i vrše pripreme za takmičenja na evropskom kontinetu sportisti sa Bliskog istoka, ali u njegovim sadržajima moći će da uživaju i Leskovčani. Investitori su Pašinu Česmu izabrali zbog obilatog svežeg vazduha i geografskog položaja.

0 коментара:

Постави коментар