уторак, 26. јул 2011.

Uspešna realizacija javnih radova u Leskovcu

LESKOVAC – Na području Jablaničkog okruga, u 21 javnom radu, angažovana su 273 lica, a radovi se odvijaju po utvrđenom planu.
Jovan Stošić, organizator Programa zapošljavanja u NSZ u Leskovcu, ističe da je urađeno sve što je planirano i zato se očekuje da plan janvih radova bude u potpunosti ostvaren.


- U Leskovcu se najviše radi na uređenje trim staze na Hisaru, poznatom brdu, u dužini od 550 metara – podseća Stošić. On dodaje da će brdo Hisar, omiljeno izletiše Leskovčana, biti potpuno uređeno, da će dobiti novi izgled i biće privlačnije za brojne ljubitelje prirode.
Na području opštine Leskovac, u javne radove je uključeno 145 radnika, a ukupna vrednost osam projekata je oko 22 miliona dinara.
Od ostalih sredina, pomenimo opštini Lebane gde će tokom letnjih meseci biti završeni radovi na izgradnji vodovodne mreže u Mesnoj zajednici “Šumane”, napravljena ograda u OŠ “Vuk Karadžić” i očišćen kanal u Mesnoj zajednici Veliko Vojlovce, a ukupna vrednost radova je sedam miliona dinara.

Nacionalna služba za zapošljavanje za realizaciju projekata javnih radova u Lebanu izdvojiće 4,5 miliona dinara, dva miliona je učešće lokalne samouprave, a meštani Mesne zajednice “Šumane” ulažu milion dinara. U Lebanu je u javnim radovima angažovano oko šedeset radnika sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u ovom kraju.
Pored Leskovca, javni radovi se odvijaju u Lebanu, Bojniku, Medveđi, Vlasotincu i Crnoj Travi – saznali smo u NSZ, filijali u Leskovcu.

0 коментара:

Постави коментар