среда, 27. јул 2011.

Sportisti iz Emirata na Pašinoj česmi

Sportsko-rekreativni kompleks sa trospratnim hotelom na leskovačkom izletištu Pašina česma biće završen za mesec i po dana, a prvi turisti, odnosno sportisti iz Arapskih Emirata, očekuju se već u septembru, rekao je juče jedan od investitora Naser Salem Saleh Abdul al Ameri, koji je s porodicom i turistima iz te arapske zemlje obišao gradilište.


Turisti razgledaju hotel u izgradnji
Rekreativni centar zajednički finansiraju Naser al Ameri i Leskovčanin Aleksandar Čogurić, koji su osnovali preduzeće „Emirates pauer“. Namenjen je rekreaciji i treningu sportista iz zemalja Arapskog zaliva, ali i turistima i Leskovčanima koji će moći da koriste ove terene.

- Zadovoljan sam dinamikom rada, dopada mi se kompleks i objekat hotela i biću srećan da već u septembru dovedem grupu sportista iz Arapskih Emirata pošto su fudbalski tereni već gotovi. Nadam se da bi voleli ovde da vide zimu i sneg - kazao je Ameri, koji je sa sobom poveo i svoju osmočlanu porodicu.

Pored hotela, na Pašinoj česmi su sagrađena dva fudbalska terena, a očekuje se i gradnja restorana pored već postavljenih tribina. To je prva faza gradnje kompleksa u koju će ukupno biti uloženo 10 miliona evra. Drugom fazom predviđena je izgradnja još jednog luksuznijeg hotela, spa i velnes centra, zatvorene dvorane sa mini sportskim terenima i bazenom, dok bi se na otvorenom prostoru našla još četiri sportska terena i mini-teren za golf. Predviđeno je da se izgrade trim staze, ergela za konje, zoološki vrt i veštačko jezero.

Naser al Ameri kaže da je Pašina česma izabrana zbog pogodnih klimatskih uslova i blizine granica sa nekoliko zemalja. Njegov dolazak sa suprugom i sedmoro dece, od kojih najstarije ima 20 godina a najmlađe osam meseci, i turistima predstavlja, kaže, nagoveštaj dolazaka sportista i turista iz Arapskih Emirata, ali i drugih zemalja takozvane Golfske lige.

- Došao sam zbog gradilišta, ali sam želeo da povedem i svoju porodicu i prijatelje u dvonedeljni obilazak juga Srbije - priča Ameri, čija je grupa obišla Nišku banju, a planira, između ostalog, i obilazak Caričinog grada, Sijarinske banje i Đavolje varoši.

Većina mladih iz ove grupe je po prvi put u Srbiji i u Evropi. Ajša Albluši iz okoline Dubaija je oduševljena onim što je videla.

- Priroda je ono što je na prvi pogled ostavilo na mene dubok utisak. Zaista je predivna. Oduševljena sam i ljubaznim i gostoprimljivim ljudima, prijaju mi noćne hladnoće i niske cene u Srbiji. Jedva čekam da ponovo dođem, da vidim sneg - priča ova devojka.

0 коментара:

Постави коментар