уторак, 19. јул 2011.

Besplatno zemljište za "Juru"

LESKOVAC - Gradsko veće Leskovca donelo je odluku da se korporaciji "Jura" ustupi na 99 godina bez nadoknade gradsko građevinsko zemljište za gradnju fabrike u kojoj će biti zaposleno 1.500 radnika. 

Doneta je i odluka o opravdanosti elaborata o davanju u zakup građevinskog zemljišta bez nadoknade, kao i odluka o oslobađanju plaćanja naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta.
- "Jura" neće biti jedina kompanija koja će doći u Srbiju, odnosno Leskovac, jer imamo planove da još nekoliko naših velikih kompanija krenu sa radom u Srbiji, jer je ovo dobra destinacija za investitore – ocenio je Kim Đanghan, ambasador Južne Koreje u Srbiji, prilikom jučerašnje posete Leskovcu i razgovora sa gradonačelnikom Slobodanom Kocićem.
Visoki gost iz Južne Koreje i gradonačelnik Leskovca obišli su parcelu gde su počeli pripremni radovi za gradnju fabrike "Jura" površine 20.000 kvadratnih metara.
Tender za izvođača radova trebalo bi da bude raspisan za nedelju dana, a obuka radnika počeće novembra u fabrici u Nišu.
"Jura" će za gradnju fabrike uložiti 13 miliona evra, a za svako otvoreno radno mesto kolektiv će dobiti podsticajna sredstva iz republičkih izvora od 7.000 evra.

0 коментара:

Постави коментар