петак, 2. август 2013.

Besplatan TELENOR internet park u Leskovcu



Zahvaljujući saradnji kompanije Telenor i skusptinom Grada Leskovca, posetioci Centralnog gradskog parka moći će naredne dve godine da, uživajući na otvorenom, besplatno surfuju internetom, čitaju elektronsku poštu, komuniciraju, informišu se i zabavljaju.

„Drago mi je što se i Leskovac pridružuje gradovima u Srbiji u kojima će zaživeti Telenor internet park. Na taj način pospešujemo informatičku pismenost i činimo internet dostupnim sve većem broju ljudi. Širom sveta internet parkovi postoje već godinama, a osim građanima, korisni su i turistima, jer im omogućavaju da brzo i jednostavno dođu do informacija o zemlji i gradu u kojima se nalaze. Zato i očekujem da će Telenor internet park u centru Leskovca doprineti boljem iskustvu turista koji će nas posetiti krajem meseca u okviru održavanja tradicionalne roštiljijade“, rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Posetioci svoje pametne telefone, tablete, računare i druge uređaje povezuju na otvorenu Wi-Fi bežičnu mrežu (SSID: Telenor internet park), koja je posredstvom Telenorove Pametne mreže povezana na internet.

„U saradnji sa lokalnom samoupravom omogućili smo posetiocima Centralnog gradskog parka jednostavan i brz pristup internetu, a Leskovcu pružili priliku da ide u korak sa svetskim trendovima. Kada smo pre šest godina otvorili prvi park, reakcije javnosti bile su izuzetno pozitivne i od tada ih gotovo svake godine otvaramo širom Srbije. Posebno mi je drago što je ovo prvi put da će i Leskovčani i turisti moći besplatno da surfuju u Centralnom gradskom parku“, rekla je Sandra Štajner, izvršna direktorka ljudskih resursa i korporativnih komunikacija Telenora.

U narednom periodu Telenor planira da pokloni internet parkove i građanima Sremske Mitrovice, Kragujevca, Niša i Kikinde. Zahvaljujući produženju saradnje sa Gradom Beogradom, devet gradskih parkova u Beogradu biće i naredne dve godine – Telenor internet parkovi.

Telenor Srbija (www.telenor.rs) deo je Telenor grupe, šestog mobilnog operatora po veličini na svetu, koji ima 148 miliona korisnika na 11 tržišta. Ova kompanija, sa početnim ulaganjem od 1,53 milijarde evra, najveći je pojedinačni investitor u Srbiji. Sa 3,2 miliona korisnika u Srbiji, Telenor pomaže ljudima da budu povezani na jednostavan i predvidiv način. Telenor Srbija ima 120 prodavnica u 85 gradova i 1,150 zaposlenih.

0 коментара:

Постави коментар