уторак, 20. септембар 2011.

Počinje dogradnja Centra za socijalni rad

Najkasnije do kraja meseca radnici Centra za socijalni radu u Leskovcu preseliće se u zgradu nekadašnje zubne poliklinke, jer će početi nadogranja sedišta ove ustanove.
- Vrednost investicije je 16 miliona dinara, a sredstva su obezbedili Ministarstvo rada i socijalne politike i lokalna samouprava – kaže Snežana Milojković, direktorica Centra za socijalni rad u Leskovcu.
Radovi bi trebalo da budu završeni do kraje jeseni jer je tada planirano da Centar za socijali rad obeleži pola veka postojanja, a dogradnjom zgrade Centra za socijalni rad dobiće se 220 metara korisnog prostora, odnosno više od deset kancelarija što bi trebalo da omogući mnogo bolji rad 49 zaposlenih radnika ove ustanove.
Sadasnji izgled zgrade CSR-a

Centar za socijalni rad u Leskovcu na svojoj evidenciji imao je tokom minule godine 10.966 korisnika, što je u odnosu na prethodni period povećanje za 16 odsto, a među njima deca i omladine zastupljena su sa 32 odsto, odrasla lica sa 50, a ostarela sa 18 procenata.
Najveće povećanje korisnika socijalne i porodično-pravne zaštite beleži se u kategoriji ostarelih lica, kojih je 2009. godini bilo 9.426, a prošle godine čak 10.966 lica – podaci su Centra za socijalni rad u Leskovcu.
Prema podacima leskovačkog Doma zdravlja, na području opštine živi 149.279 stanovnika, a 17,4 odsto ili 25.985 stariji su od 65 godina i zato je sve više lica koja traže pomoć Centra za socijalni rad, ali i drugih nadležnih organa i institucija.

0 коментара:

Постави коментар